Välkommen till min träningsblogg


Hej, kul att just du tittar in på min nya blogg,
här kommer det att bloggas om framförallt löpning,
med inriktning på Ultra.
Men även annan träning som kommer att
få din kropp att må ännu bättre, följ med
och inspereras av en aktiv livsstil.

Välkommen
Gax-Staffan

5 mars 2010

En del av veckan som gick(sprang)

Nu har det gått 1v av Snorkkis ni kanske undrar hur det har gått.

Vädret kanske vi ska ta först, vilket inte har varit till någon fördel men trots det har det blivet löpning tisdag-fredag, vilket jag anser får vara godkänt för en nybörjar inom området transportlöpning. Den ryggsäck som jag köpte för ändåmålet har överlag fungerat bra, många bra fack, stor och sitter hyfsat bra för sin storlek. Bara för ren nyfikhet vägde jag den med packningen i på vågen stod det 6kg, de första dagarna kändes den tung. Men det känns bättre och bättre för varje dag som jag transportlöper.

Vad har jag då lärt mig av transportlöpningen.....

1. Ha minimal packning så väskan väger så lite som möjligt.
2. Packa alltid väskan dagen innan med allt du behöver.
3. Se till att packa ner dina jobb kläder på samma ställe varje gång, så slipper du blanda ren och smutsiga saker...
4. Ha alltid med dig en plast säck till skorna
5. Kan vara bra att små mynt eller en Semla(tjuga) om du blir hungrig på vägen hem
6. Ha rätt kläder på dig du blir fort varm

I veckan har jag även hunnit med ett pass med klubben(IF Linnea) vi körde 15+15+15+15, ett normalt mycket bra pass. Men på grund av vädret(blåste från höger till vänster) kändes bara passet så där:(

15 min i uppvärmning och sen lite löpskolning sen uppdelning i olika fartgrupper, där tog jag rygg på gruppen med 4.35/temp som jag körde i ytterliggare 15min. Direkt efter det ökar vi tempot då blev jag solo och körde nästa 15 min i ca:4.15/tempo för att det återstående sista(15min) köra i lugn återhämntning tempo typ 5.30 tempo. Nu har jag fått lite mera löpning i kroppen mot föregående vecka(20 vs 45), med lite tur kanske jag hinner ett långpass i helgen. Om det blir som jag hoppas önskar jag lite mera av vår i luften, för nu trots att jag älskar snön nu för det vara nog. Mina tävlingar börjar närma sig och då vill jag ha värme och gröna träd, vad tror du är snön borta innan Aprils utgång.....

Trevlig löparhelg

/Gax-Staffan

Ps. Ni har väl inte missat Sebastians nya weebshop Runners Gear

6 kommentarer:

 1. Kul att du kommit igång med transportlöpningen! Nu på vintern tycker jag det är ganska skönt att springa med ryggsäck då den värmer ganska bra, men på sommaren är det ibland lite väl svettigt. Kommer du att satsa på att kuta TEC 100 i april?

  SvaraRadera
 2. Jag sprang en del till/från jobbet förut, innan jag flyttade och det blev för långt. Då hade jag ungefär 17 km och sprang 1-3 gånger i veckan, men aldrig båda hållen på samma dag.

  Jag försökte så långt det gick att springa helt utan packning, istället gjorde jag oftast så att jag dag 1 hade med mig träningskläderna till jobbet. Dessa sprang jag sedan hem i och lämnade de "vanliga" kläderna kvar. Dag 2 vilade jag (eller löste träningen på annat sätt) och dag 3 sprang jag till jobbet och då hade jag ju kvar de kläder jag lämnade dag 1.

  För de gånger när jag behövde bära med mig saker hade jag en minimal ryggsäck, en Lundhags på 10 eller 12 liter som på sin höjd rymde ett par jeans och en tshirt, så på sommaren kunde det funka för "komplett" packning men inte annars.

  SvaraRadera
 3. Sofie RW: Visst ryggan värmer väldigt bra kanske lite för bra ibland nu när snön smälter på. Min satsning ligger bla i TEC men först ska jag avverka P-milen.

  SvaraRadera
 4. Låter som du fått till det där med transportlöpning riktigt bra! Hoppas det fortsätter så :D /Helena

  SvaraRadera
 5. Gillar också snön men nu får det vara nog. Du och jag ska ju mangla vårt gamla 100 miles rekord och behöver fint, härligt vårväder! Eller hur!

  SvaraRadera
 6. Jonas: Tack för tipset

  Helena: Helt klart har jag fått en bra rutin gällande transportlöpning.

  Mia: Visst ska vi :)

  SvaraRadera

Tack för att du gör mig glad och kommenterar min blogg