Välkommen till min träningsblogg


Hej, kul att just du tittar in på min nya blogg,
här kommer det att bloggas om framförallt löpning,
med inriktning på Ultra.
Men även annan träning som kommer att
få din kropp att må ännu bättre, följ med
och inspereras av en aktiv livsstil.

Välkommen
Gax-Staffan

28 mars 2010

5 sek ibland är det avgörandeSå var mitt och årets första och helt klart minst viktigaste loppet avklarat, i ett något kyligt Stockholm.
Som jag skrev i förra blogg inlägget hade jag inte klara planer inför loppet förutom att springa snabbare än förra året.

När jag klev på tuben för att bege mig till starten hade jag redan varit på toan, tusenelva ggr, blir så inför lopp.
Hade tittat igenom väskan för att se om jag hade missat något även det tusen elva ggr. Vid ett tunnelbane byte tog jag igen ny titt för att se om allt var där....

Efter trevligt sällskap med en klubbkompis var vi äntligen framme vid målområdet, massor med bekanta ansikten var där och hejade trevligt värre. Om solen sken hade jag säkert stannat kvar längre men jag skulle springa ett lopp, det var i alla fall tanken.

Som tur var hade klubben en egen hörna där man kunde lämna ifrån sig sina egna saker, vilket kändes väldigt VIP.
Efter ett snabbt byte till sommar tights(långa) och byte av skor etc så var det dags att slå en sista drill och värma upp, men vänta värma upp för 10km hmmmm. Nå jag sprang upp för en backe och förskökte göra som alla andra för att få upp värmen och prata med benen och nu ska det springas som aldrig förr.

När det var 5 min kvar trängde jag mig fram i till starten så jag var ca: 20m bakom de som stod först fram och klubbkompis var precis bakom mig innan starten.

Pang, där gick starten fick lite strul med klocken tappade några viktiga sekunder skulle det tyvärr visa sig.....försökte hålla ett "lagom" tempo dvs runt 4 eller något snabbare tog rygg på några allt för att inte tappa tempo. De första km kändes allt bra och vid varvningen inser jag att takten är för långsamt trots hög puls. Vid ca 5.5km ser jag några IF linnea ryggar perfekt nu ska det jagas som aldrig förr. Efter ytterliggare 2km springer jag förbi en av dem några hundra meter till tar jag nästa vid en uppförsbacke extra jobbigt att bli omsprungen :=)

Vid sista tuffa backen känner jag att kanske kanske kan det gå vägen men jag inser att det kommer att blii tuftt mycket tufft att klara av ett av målen. Vd 9km går tankarna nu är det bara att bita ihop och fokusera på att springa, i sista kurvan får jag flera heja heja heja, men upploppet är lite lite för långt och jag klarara det kanske ja nej kanske nja nej eller......

Efter målgången är jag osäker på min netto tid, skulle mitt fipplade med klockan under de första stegen vara avgörande....är långt långt efter loppet osäker vad blev tiden alla undrar så även jag.

När jag på väg hem efter målgången går förbi resultaten inser jag faktum skit och piss det saknas ynka 5 sekunder från att gå på Sub 40....40.05 blir min netto tid.

Ibland är är det surt att hamna på fel sida om sträcket nästa gång(TEC) är det helt andra mål och mitt fokus kommer vara på en annan nivå. Dessutom är 10km för min del inte en prio längd eftersom jag gillar längre utmaningar, allt över 42km.

Är jag nöjd frågar du mig kanske......nja blir svaret tyvärr innnerst inne hade jag hoppas på mera men klart jag ska vara nöjd. Trots utebliven träningen och så nära sub 40 på en kall vår dag så visst, lite nöjd är jag....

Hur gick det för dig?

/Gax-Staffan

9 kommentarer:

 1. Staffan - jag är skitnöjd med din tid. Det betyder att du är taggad att köra en tiokilometare till inom en snar framtid och klämma de sista sekundrarna. Jag behöver av en händelse också en tiokilometare...

  TEC - där snackar vi om att kapa timmar killen - TIMMAR! Yihaaaa!

  SvaraRadera
 2. Staffan! Jag förstår om du är lite missnöjd men samtidigt så är det ju en så grym tid! Tänk också om det hade varit en perfekt start, utan backar och lite solsken - då hade du varit under 40. Så du har sub40 i dig, frågan är bara vilket lopp du ska persa på i vår? :D

  SvaraRadera
 3. Ah vad surt men som du säger...det är vår och tidigt på säsongen. Och om du inte kört ngn snabbhet är det mkt stiligt gjort.

  SvaraRadera
 4. Som din namne läser jag din blogg ibland men jag har nog inte kommenterat innan...

  Trodde du helt fokuserade på längre distanser och därför blir jag imponerad av din tid!

  Själv gör jag ett försök på sub40 (är inte riktigt nära idag, fattas 2 minuter) på Påsksmällen i Enhörna 5/4.

  Staffan

  SvaraRadera
 5. Grattis till en bra tid!!

  Shit vad nära, fast som Ellinor skriver, att fixa den tiden utan någon direkt specifik snabbhetsträning är ju grymt bra. Nästa gång klämmer du de där ynka sekundrarna med råge!!

  SvaraRadera
 6. Mia: Tack Ultra syrran
  Miranda: Tack, nästa gång kanske man kan hamna på rätt sida..., grattis själv till en bra tid.
  Elilinor: Nästa gång ska jag heja på dig, tråkig avslutning du fick på dtt lopp.
  Staffan: Kul att du läser bloggen, har själv varit inne på din då och då. Mitt fokus ligger på längre distanser men jag ville så gärna testa.
  Carina: tack Carin, nu flyttas fokus på längre distanser

  SvaraRadera
 7. Då är det ju bara att fila på de sista detaljerna, så har du de där 5 sekunderna som i en liten ask.
  Själv har jag hela 19 sekunder att fila på inför nästa mil-lopp för att komma under samma gräns. Mycket svårare ;)

  SvaraRadera
 8. Imponerande snaabbt, Staffan!

  SvaraRadera
 9. Jag är också imponerad. Fem sekunder? Räknas inte i min värld :-)

  SvaraRadera

Tack för att du gör mig glad och kommenterar min blogg