Välkommen till min träningsblogg


Hej, kul att just du tittar in på min nya blogg,
här kommer det att bloggas om framförallt löpning,
med inriktning på Ultra.
Men även annan träning som kommer att
få din kropp att må ännu bättre, följ med
och inspereras av en aktiv livsstil.

Välkommen
Gax-Staffan

25 januari 2010

Vatten och vilaEn dag med vila och det känns helt okej, att inte låta kroppen vila och återhämta sig är som att köra en motor på övervarv.
Efter en stund kommer kroppen att säga ifrån du kommer inte orka något, ingen energi kvar även kallad soppatorsk.
Du sover dåligt ingen aptit allt är bara jobbigt, en som inte har tränat på länge gör ofta det felet, att inte våga vila.
Man måste även våga äta ordentligt speciellt när du tränar, så länge du tränar kommer du troligen inte gå upp.
Allt du äter kommer kroppen göra sig av med på alla pass du kör, så var inte rädd för att äta bra och nyttig mat.
Dock kan det vara bra att höra med en dietist vad som "lagom" mängd mat för dig, det skiljer sig lite mellan män/kvinna bla.

Dessutom har vi olika kroppsbyggnad från början så man måste ta hänsyn till flera orsaker, vissa har snabbare ämnesomsättning än andra. Vad du dricker är oxså viktigt, jag kan ha fel men om inte mitt minne sviker mig helt så ska/bör man dricka ca:1.5-2l vatten varje dag, hur mycket vatten dricker du?

/Gax-Staffan

4 kommentarer:

 1. Ähum, jag dricker på tok för lite vatten... Måste skärpa mig där! Jag hade också vilodag idag. TOTAL vila - inga återhämtningsjoggar :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har ju lite svårt att vila ibland, dricker för dåligt och får förmodligen i mig för lite mat. Jobbar med alla punkter och blir bättre och bättre på det.

  SvaraRadera
 3. jag dricker nog mer än 2 liter... måste ha minst en halvliter innan NMT, dricker 1-1,5 liter på jobbet och en halvliter på kvällen. låter mycket men har blivit en vana. Gillar liksom att se ut som en vätskefylld michelingubbe :)

  SvaraRadera
 4. Det beror ju mycket på väder och vind. Kommer ihåg hur förvånad (och facinerad) jag var när jag var i Australien. Trots över + 25 grader varje dag drack de nästan ingenting. Hade några "water-stops" med kranar de ev. drack ur.Själv var jag som en svamp trots att jag älskar värme och är "bra" på den.
  Vila är däremot överdrivet fast det beror ju även på vad man menar med "vila". ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du gör mig glad och kommenterar min blogg