Välkommen till min träningsblogg


Hej, kul att just du tittar in på min nya blogg,
här kommer det att bloggas om framförallt löpning,
med inriktning på Ultra.
Men även annan träning som kommer att
få din kropp att må ännu bättre, följ med
och inspereras av en aktiv livsstil.

Välkommen
Gax-Staffan

26 februari 2010

Pampers



Hej alla läsare, long time no see :=)

Efter ett kort uppehåll är jag tillbaka på banan igen nästan i alla fall. Trots täta blöjbyten har jag lyckas få in några få men bra pass. Total mängd under de senaste 8dgr är ca:20km med en nyfödd barn är det ganska bra anser jag. I går fick jag möjlighet att testa min ryggsäck full packad till bredden, tyvärr tog det längre tid än jag trodde. Delvis beror det på att jag valde fel väg hem och väskan var överfull.

Nu är planen att så ofta som det går att springa hem och ta SL(när den funkar) till jobbet.
Enligt Gps:en är det ca:8km enkel väg till jobbet, tror säkert det går att hitta en snabbare/bättre väg inom kort.
Nästa veckas plan är att i alla fall ta sig hem på egna ben 3dgr av 5, de andra dagarna krockar med diverse BVC besök etc.

Nu är det snart slut(samt OS) på mina 10 pappa dagar och jobbet startar igen på måndag, hurra......

Planen för helgen är både att ta hand om mitt nyfödda barn och hinna med en långpass undra hur det ska gå....

Ta väl hand om er och glöm inte att ta det där passet nu till helgen

/Gax-Staffan

10 februari 2010

Göra en Snorkkis



Att göra en Snorkkis, detta har nu flera inom blogg(Miranda) världen gjort eller så funderar de att en dag ska jag oxså göra det. Nu har jag förmånen att då och då fråga ut Snorkkis både under olika pass eller via telefon om vad som är A och O för transportlöpning, många bra tips och knep, kiitos Sofie:)

Tyvärr har jag inte riktigt samma möjlighet att bla hänga upp mina kläder som andra, så min plan är endast springa hem och åka kollektivt andra vägen. Kanske inte det bästa men det är i alla fall en början till något som liknar transportlöpning.
Efter den sedvanliga googligen och ett besök i en butik så föll valet på en Haglöfs, givetviss hade dem den inte i lager****
Så direkt hem och fram med googel efter 2sek hittade jag en liknande som den i butiken men en model värre.

Efter flera sömnlösa nätter så föll valet på den dyrare, why not.....det blev en som bla har ett separat fack för en PC även om jag inte kommer ha med den hem varje dag så blir det säkert 2-3ggr i veckan.

Tyvärr verkar den inte finnas på så många butiker i stan så efter 2sek googling hittade jag en butik med weebshop som har produkten på sin site. Tyvärr betyder det inte alltid att den finns IRL på deras på deras lager, kontakt sker under nästa vecka i så fall blir det en order ASAP.

Många kanske undrar varför jag har bestämt mig för detta nu........efter en vadslagning med en i klubben om vem som snabbast börjar transport löpa :). Dessutom behöver jag få in mera mil i min löpningen till min träning för nå mina vecko mål.

En mera utförlig test av rygga och annat som rör transportlöpning kommer vid ett senare tillfälle...

/Gax-Staffan

6 februari 2010

Västerbron är besegrad


"Bilden lånad av Stockholms stadsarkiv : Gatubelysningen i Stockholm"


I dag var tanken att endast springa ingen plan bara springa men så hände det något.........

Sprang i mot stan för en enkel bra runda tog en sväng till Kungsholmen för att göra ett snabbt stop, tittade på klockan oj så kort väg ända in till stan det trodde jag inte. Pulsen hade hållit sig lite högre än vad jag var med trots "lagom" tempo, visst modigt och folk som inte vill flytta sig gör väl sitt. Efter stoppet genade jag lite och sprang till Rållis tittade på klockan och västerbron, undra hur länge man kan köra 80-90% uppför backen med ca:10 km i kroppen.

Sagt och gjort stoppade klockan och drog i mig lite energi, bytte ut "Born to Run" boken till Scooter nu jäklar ska bron tas med löpning i snabb fart. Startade med lätta steg och kroppen pumpade på bra, när jag hade kommit i 5 andningen tittade jag snabbt på klockan strax under 4 min/km. När jag så äntligen kom upp på toppen var det full fart neråt, med lite tips från Mia visste jag hur man bäst tar backen nerför. Fasen tänkte jag detta funkar spänn magen lätt lutning och ös på var inte blyg, nu hade jag ökat farten det kände jag på mig.

Närmare mig slutet men tänker fasen har jag denna speed ska jag nog testa se om jag inte kan köra det hela vägen hem....
Sagt och gjort så körde jag full fart hela vägen hem, trots snömodd och hög puls tycker jag nog kroppen svarade bra på ett tufft och roligt pass. Med andra 60 min i Ultra tempo och resterande 29 min blev i mjölksyra nivå, klart nöjd mycket nöjd.

Man ska helt klart inte planera för mycket, ibland ska man bara ta träningen och se vart den leder.

/Gax-Staffan

3 februari 2010

I love running


Lite tyst har det varit i bloggen som några av er redan har påtalat, men det finns anledningar till det...

I går kom jag hem sent efter en tjänsteresa norr över, tog i mig lite mat och han även titta på Mästarens Mästare.
Snabbt bytte jag om till träningskläder samt mina nya skor samt pannlampa, tog en tur i skogen för att bla testa fäste utan broddar.
Kom kanske ut lite sent men han ändå vara ut ca:1.33, de första stegen med skorna flög jag fram som en gasell.

Det var säkert 10 år sedan jag hade samma känsla vi löpare kallar det "Runners High" ni som vet vad det betyder, vet
exakt hur känslan är. Den känslan satt i ganska länge och jag flög fram medan snön yrde, tiden även den flög fram tyvärr....

Efter passet som för övrigt gick i Nacka reservatet kändes lätt men jag vill inte köra på för hårt och länge med ett par nya skor. Så jag vände hem och kunde bara njuta av ett första pass med mina nya skor, fästet var perfekt.

Idag smet jag iväg från jobbet 10 min tidigare, åt middag och kom ut strax efter 20, nu skulle skorna och jag testas lite till.
Sprang i till stan och vidare till Cafe Opera förbi stadshuset förbi Rållis och över Västerbron sen förbi Årsta och sen hem.
En tur på ca:16 km som bara kändes så där jäkla rätt, underbart på ett sätt trots snön som yrde och slet i mitt anskikte.

Men på något sätt kändes det aldrig jobbigt, låg puls bra ljudbok och ett par underbar skor. Flera av mina blogg kompisar pratar om att pass i tufft väder bygger pannben. Jag säger, detta gör mig bara mera övertygade att jag älskar löpning svårare än så är det inte oavsett väder.

Visst tufft väder gör att några säkert bygger pannben och ja jag gillar när det är tufft omänskligt väder jäkligt jobbigt rent sagt.
Men idag var det inte jobbigt det var ren och ovilkårlig kärlek till löpningen, du får utdelning varenda gång och
belöningen är att du dagen efter gärna gör om det på nytt.

I love running

1 februari 2010

Äntligen nya skor.....





Kom hem efter en bra arbetsdag kanske lite senare än vanligt, går in i porten öppnar postfacket.
Vad hittar jag där om inte....ett paket :)

Äntligen kanske kanske har mina skor som jag beställde för ett bra tag sen sprang upp för trappen slängde av mig skorna och kände mig som ett barn på julafton. Rev av pappret på två sekunder och vad hittar jag om inte ett par nya skor, tänker för mig själv hur snabbt kan jag äta upp middagen och få ett pass i skorna.

För att ni ska förstår hur skorna ser ut tog jag några bilder, visst är det snygga?

Nu längtar jag verkligen ut i skogen för ett pass, vilka vill inte inviga sina nya skor omgående i alla fall jag.
Men först middag förhoppningsvis hinner jag köra ett pass innan det blir för mörkt i bästa fall får det bli ett pannlampe pass.

Nu har jag ett par Inov8 212 och nu dessa 295, lycklig som ett barn.

/Gax-Staffan