Välkommen till min träningsblogg


Hej, kul att just du tittar in på min nya blogg,
här kommer det att bloggas om framförallt löpning,
med inriktning på Ultra.
Men även annan träning som kommer att
få din kropp att må ännu bättre, följ med
och inspereras av en aktiv livsstil.

Välkommen
Gax-Staffan

6 februari 2010

Västerbron är besegrad


"Bilden lånad av Stockholms stadsarkiv : Gatubelysningen i Stockholm"


I dag var tanken att endast springa ingen plan bara springa men så hände det något.........

Sprang i mot stan för en enkel bra runda tog en sväng till Kungsholmen för att göra ett snabbt stop, tittade på klockan oj så kort väg ända in till stan det trodde jag inte. Pulsen hade hållit sig lite högre än vad jag var med trots "lagom" tempo, visst modigt och folk som inte vill flytta sig gör väl sitt. Efter stoppet genade jag lite och sprang till Rållis tittade på klockan och västerbron, undra hur länge man kan köra 80-90% uppför backen med ca:10 km i kroppen.

Sagt och gjort stoppade klockan och drog i mig lite energi, bytte ut "Born to Run" boken till Scooter nu jäklar ska bron tas med löpning i snabb fart. Startade med lätta steg och kroppen pumpade på bra, när jag hade kommit i 5 andningen tittade jag snabbt på klockan strax under 4 min/km. När jag så äntligen kom upp på toppen var det full fart neråt, med lite tips från Mia visste jag hur man bäst tar backen nerför. Fasen tänkte jag detta funkar spänn magen lätt lutning och ös på var inte blyg, nu hade jag ökat farten det kände jag på mig.

Närmare mig slutet men tänker fasen har jag denna speed ska jag nog testa se om jag inte kan köra det hela vägen hem....
Sagt och gjort så körde jag full fart hela vägen hem, trots snömodd och hög puls tycker jag nog kroppen svarade bra på ett tufft och roligt pass. Med andra 60 min i Ultra tempo och resterande 29 min blev i mjölksyra nivå, klart nöjd mycket nöjd.

Man ska helt klart inte planera för mycket, ibland ska man bara ta träningen och se vart den leder.

/Gax-Staffan

7 kommentarer:

 1. Way to go Staffan! Du verkar ha flyt - härligt!

  SvaraRadera
 2. Schjysst pass!!! Du räds ingen fart du eller!!

  SvaraRadera
 3. Ibland går kroppen inte att stoppa

  SvaraRadera
 4. Märkligt det där. Hur det oplanerade kan bli fantastiskt bra och det planerade kan bli fiasko. Men det kan lika väl bli precis tvärtom!Kanske det även är just det som är en del av fascinationen med löpning. Du vet aldrig...:-)

  SvaraRadera
 5. Överfart i nedförsbacke is da shit! :-)

  SvaraRadera
 6. Coolt! Häftigt att ösa på hela vägen hem, bra jobbat! bra idé att inte planera passet så mycket i förväg! Det är ju då löpning blir ännu roligare!

  SvaraRadera
 7. Grymt bra jobbat! Du inspirerar!

  SvaraRadera

Tack för att du gör mig glad och kommenterar min blogg